Skip to content

Fotopapper

Priser hittar du längs ner på sidan

canson_papper

 

Skillnaden mellan olika fotopapper är stor!

Det finns många tillverkare av Fine Art fotopapper, men de stora med egna pappersbruk är Canson och Hahnemühle. Canson har tillverkat papper i över 450 år och fotopapper i 150 år. Konstnärer som Degas, Ingres, Picasso, Matisse och Warhol har också använt papper från Canson. Inget annat papper har en sådan kombination av tradition och kvalité.

Ett fint Fine Art-papper av hög klass får fram det bästa ur en bra bild. Helst ska man inte ha glas framför. Då tar man bort de fina egenskaperna i pappret eller canvasduken. Om du måste skydda dina verk erbjuder jag färdiga ramar från NielsenDesign eller Galleri1. NielsenDesign har även färdiga prisvärda lösningar med museeglas 

Fine Art-papper:

CANSON® INFINITY BARYTA PRESTIGE II – LUSTRE 340g
Canson Infinity Baryta Prestige II 340gsm har känslan av ett traditionellt mörkrumspapper, vilket uppnås genom att lägga till en beläggning av bariumsulfat innan det bläckstrålemottagande ytskiktet. Papperet har en naturlig vit bas som uppnås utan användning av konstgjorda optiska vitmedel (OBA) vilket ger en maximal livslängd. Den släta fina strukturen och lätt glansiga finishen på Baryta Prestige II förstärker de djupa svarta och rena vita färgerna och intensifierar det livfulla färgomfånget. Papperet erbjuder en exceptionell bildkvalitet, detaljer och tonomfång för att producera fantastiska svartvita och färgbilder. Papperet är tillverkat på en blandad alfa-cellulosa- och bomullsbas, det har utmärkta hållbarhetsegenskaper och är FSC- och ISO 9706-certifierat.

CANSON® INFINITY BARYTA PHOTOGRAPHIQUE II – SATIN 310g
Nästa generation av Baryta Photographique erbjuder fotografer och tryckare möjligheten att skapa ett fotografi med det verkliga utseendet och känslan av ett traditionellt mörkrumstryck med förbättrade hanterings- och efterbehandlingsegenskaper.

Baryta Photographique II har ett äkta 100% bariumsulfatskikt (baryta) som erbjuder exceptionell kontrast och detaljer samt ett brett färgomfång. Produkten har en extremt hög D-Max (svartpunkt) för att producera svartvita bilder med djup och klarhet och färgbilder med livfullhet och intensitet. Den nya generationens produkt har en mer strukturerad ytaspekt som påminner om traditionella fiberbaserade mörkrumspapper och en fin satinfinish.

Med utmärkta hanteringsegenskaper kan Baryta Photographique II användas i ett brett spektrum av applikationer.

CANSON® INFINITY BARYTA PHOTOGRAPHIQUE II – MATT 310g
Canson Infinity Baryta Photographique II Matt papper har en extremt slät yta med en helt matt finish som, på grund av avsaknaden av korninterferens, framhäver detaljerna i den tryckta bilden. Den matta ytan har heller ingen ljusreflektion från någon betraktningsvinkel. Perfekt för fotografer eller konstnärer som vill visa sitt slutliga verk.

Med en extremt högt D-Max (svart densitet) motsvarande den för ett digitalt matt papper, erbjuder papperet exceptionell kontrast och djup, samt färger med livfullhet och intensitet.

Papperet har samma äkta bariumsulfatskikt (baryta) som Baryta Photographique II och drar nytta av den förbättrade hanteringen av papperet som introducerades i den andra generationen av detta digitala mörkrumspapper. Baryta Photographique II Matt är gjord på en traditionell fotografisk alfa-cellulosabas som bidrar till den autentiska känslan av ett mörkrumspapper.

Canson® Infinity Baryta Photographique II Matt erbjuder fotografer och tryckare en unik estetik och känsla. Helt enkelt i en klass för sig när det gäller matt papper.

CANSON® INFINITY RAG PHOTOGRAPHIQUE 310 g – MATTE
Rag Photographique har en extra slät yta som ger pappret en mycket behaglig sammetslen struktur. En av marknadens högsta Dmax* för denna typ av syrefria papper utan optiskt vitmedel. 100 % bomulls konst- och fotopapper som är museiklassat. Pappret har en exceptionell mjuk vit ton tack vare tillsatsen av naturliga mineraler, framtaget för att tillgodose behovet av konstnärspapper med lång livslängd för digitaltryck. Rag Photographique är museeklassat. Detta papper ger även den högst uppnåeliga Dmax* tillgänglig på marknaden. Passar för utskrift av konstmotiv och fotografier, såväl svart/vitt som färg.
Finns även dubbelsidigt i 210 g för utskrift av fotoböcker och portfolios.

CANSON® INFINITY EDITION ETCHING RAG 310 g – MATTE
Museeklassat konstnärspapper med jämn textur som påminner om genuina etsnings- och grafikpapper. Pappret har den finaste vita ton tillgänglig på marknaden och återger djupa svarta tryck med utmärkt bildskärpa och optimal färggradering. Passar för tryck av detaljarbeten, färgfotografier, landskapsbilder och svart/vita porträtt. Samma egenskaper som Rag Photographique men med mer struktur. Ytan kan därför vara lite mer förlåtande.

CANSON® INFINITY ARCHES® BFK RIVES® WHITE – MATTE 310g
BFK Rives® White är ett 100 % bomullspapper som har en perfekt balanserad mjuk struktur som lyfter fram detaljerna i varje bild. Denna unika pappersbas tillverkas på en traditionell cylinderformmaskin, sk mouldteknik, vid ARCHES® pappersbruk, en av de äldsta papperstillverkarna i Frankrike. Som ett resultat av 100 % bomullslump och den anrika tillverkningsprocessen har papperet en mycket mjuk och smidig känsla. Papperet har en naturlig vit ton och är helt fritt från optiska vitmedel (OBA).
Det unika ytskiktet producerar utskrifter med enastående färgåtergivning, djup svärta och naturligt vitt, vilket ger fotografer, konstnärer och tryckare möjligheten att skapa bilder med enastående tonomfång, utmärkta högdagrar och mellantoner.
BFK Rives® White är ett prestigefyllt papper och erbjuder både konstnärer, grafiker och fotografer möjligheten att skapa digitala konsttryck på ett autentiskt ARCHES®-papper för både begränsade och öppna upplagor.

CANSON® INFINITY PRINTMAKING RAG – MATTE 310g
Canson® Infinity PrintMaKing Rag är gjord med den finaste och äldsta papperstillverkningstekniken (moldingteknik). Pappret har en unik ren vit ton som erhålls utan användning av optiska vitmedel (OBA) och en mycket specifik fin och silkeslen textur.
Detta exceptionella papper är idealiskt för konsttryck och fotografier och ger dem en mycket prestigefylld aura.

CANSON® INFINITY ARCHES® AQUARELLE RAG – MATTE 310g
ARCHES® Aquarelle är erkänt av konstnärer som ett av de mest prestigefyllda akvarellpapperen med en historia som sträcker sig över många århundraden. ARCHES®-mästarpapperstillverkare har producerat konstpapper av mycket hög kvalitet sedan 1492, och idag är ARCHES® det enda pappersbruket i Frankrike som använder en traditionell cylinderformningsprocess, sk mouldteknik, för alla sina papper, inklusive ARCHES® Aquarelle Rag. Med den traditionella akvarellbasen har papperet en jämn naturlig ådring och en filtmärkt finish. ARCHES® Aquarelle Rag är tillverkad av 100 % bomull som bidrar till papprets naturliga skönhet och känsla. Den rena vita basen innehåller inga optiska vitmedel (OBA).
Det unika ytan producerar utskrifter med enastående färgåtergivning, djupa svärta och rent vitt, vilket ger fotografer, konstnärer och tryckare möjligheten att skapa bilder med enastående tonomfång, utmärkta högdagrar och mellantoner.
ARCHES® Aquarelle Rag är ett prestigefyllt papper och erbjuder både konstnärer, tryckare och fotografer möjligheten att skapa digitala konsttryck på ett autentiskt ARCHES®-papper för både begränsade och öppna upplagor.

Bra standard fotopapper:

CANSON® INFINITY PHOTO LUSTRE PREMIUM RC 310 g – LUSTRE
Ett klassiskt 310 grams halvblankt fotopapper. Det är framställt av alfa-cellulosa och är syrafritt. Ytan är lik den man
känner igen från vanligt standardfotopapper och barytapapper. Det kan användas till många olika typer av vanliga fotoutskrifter. Ytan är väldigt lik Baryta Prestige men lite vitare. Detta papper vann år 2015 en TIPA pris för årets fotopapper. Passar för både svart/vita och färgfotografier.

CANSON® INFINITY PHOTOSATIN PREMIUM RC 270 g – SATIN
Ett annat bra standardpapper med slätare yta än Lustre Premium. Det är framställt av alfa-cellulosa och är syrafritt. Ytan är lik den man känner igen från vanligt standardfotopapper och barytapapper.
Det kan användas till många olika typer av vanliga fotoutskrifter. Bra om du vill ha ett halvblankt papper, men med mindre reflexer.

CANSON Imaging Matte 180 g
Universellt, högupplöst fotopapper som återger färger på ett bra sätt. Rekommenderas för foton och affischer med matt yta. Fungerar bra för laminering.

Förväntad livslängd

Hållbarheten med Canons LUCIA PRO-bläcksystem och kvalitetspapper är mycket god. Det tar mellan 50 och 200 år, beroende på hur bilden ramas, monteras och förvaras innan märkbara färgförändringar uppträder.

* Dmax beskriver det mörkaste svarta (mätt som optisk densitet) som en skrivare kan åstadkomma eller ett papper kan prestera. Ett matt papper har betydligt lägre Dmax än ett halvblankt. Kontrastområdet är ofta fyra ggr högre hos ett halvblankt.