Skip to content

Fine Art Print

Vad är ett konsttryck?

Konsttryck eller Fine Art eller Giclée, görs med högkvalitativa arkivbläck på syrafria konstpapper med en högupplöst storformatsskrivare. Fina konstpapper är syrafria och innehåller inga optiska vitmedel eller andra kemikalier som påverkar kvalitén över tiden.

Konsttryck gjorda med syrafritt konstpapper har en livslängd på över hundra år och bleknar vanligtvis inte eller gulnar. Konstpapper måste uppfylla vissa kvalitetskriterier för att betraktas som konstpapper. Konsttryck är mycket eftertraktade av fotografer och konstnärer när de väljer ett papper för sina kunder. Basen är bomullsfibrer.

Provutskrift

Naturligtvis kan du få en provutskrift. Jag brukar skriva ut en remsa i rätt förstoring av de delar som kunden valt. Detta är extra viktigt vid större arbeten för att se att färger och pappersval blir precis som du vill ha det.

Äkthetsintyg

Till Fine Art-printar kan du beställa ett äkthetsintyg. Certifikatet trycks på normalt på samma papper som din print. Du får även en ett sigill i form av en präglingsstämpel.

Ett fint barytapapper är givet och ger det klassiska utseendet

Fotograf: Bengt Löfgren
Fotograf: Bengt Löfgren

Ett fint bomullspapper med struktur passar bra här

Fotograf: Bengt Löfgren
Fotograf: Bengt Löfgren

Fotograf och filmare Bengt Löfgren tycker så här;

“Peter är otroligt kunnig och seriös i sitt utövande. Alltid generös med bra och kloka råd gällande papper och storlek. Levererar snabbt och med oklanderlig kvalitet. Något som är mer och mer sällsynt idag. Jag rekommenderar Peter alla dagar i veckan. / Bengt Löfgren, filmare och fotograf, Göteborg.”

Läs mer om Bengt här;